Színházi előadások, önálló előadói estek, valamint koncertek várják ősszel és télen is a kaposváriakat a Szivárvány Kultúrpalotában. A programokat a szervezők úgy állították össze, hogy minden korosztály és érdeklődési kör megtalálja a maga szórakozását. Minderről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Zeneművészeti egyetemet végzett fiatalokból áll a Syrius Legacy nevű jazz zenekar, amely a tavaly már megszokott Jazz Péntek fellépője a Szivárvány Kultúrpalotában. Velük együtt lép színpadra a legendás Tátrai Tibor is. A koncert vendége Kovács Sándor lesz, akit Kaposvár szerte csak Scast-nak ismernek. Rajtuk kívül négy különböző fellépéssel Hobo is eljön az őszi-téli időszakban Kaposvárra.

- Arra törekedtünk, hogy az önálló estek a zenekari produkciók, illetve a régebbi és az új darabok egyensúlyát megteremtsük ebben az előadássorozatban, így aztán fele-fele arányban lesznek önálló estek és a zenekari produkciók, illetve új és régebbi darabok - mondta az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója, Szalay Lilla.

A mai sajttótájékoztatón elmondták, öt zenei és három színházi előadással várják a kaposváriakat az előttünk álló szezonban.

Az egyik színházi előadás a 70 éves Gálvölgyi János önálló estje lesz, ami egyfajta visszatekintés a színpadon töltött évekre. Ezen kívül egy vígjáték és egy operett előadás is helyet kap az év végéig a Szivárványban.

- Az őszi színházi előadásokkal az a célunk, hogy amiért a kaposváriaknak el kellene utazni, azokat az előadásokat idehozzuk és megkínáljuk vele a közönséget - foglalta össze a Szivárvány Kultúrpalota művészeti vezetője, Török Tamás.

Az őszi-téli programok első előadása október 13-án este hét órakor Hobó: Hé, Magyar Joe című premier előtti lemezbemutatója lesz.

Címkék: palota, kultúr, szivárvány, kultúra