A kardforgatás rejtelmeibe is beavatják az érdkelődőket a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti karán a Kutatók Éjszakáján. Ezen kívül a kulisszák mögé is beleshetnek és a hétfejű tündér bőrébe is belebújhatnak az érdeklődők egy különleges szerkezet segítségével.

A Kaposvári Egyetem már több éve csatlakozik a Kutatók Éjszakájához, idén több, mint egy tucat programmal készültek.

- Az a célunk, hogy kinyissuk az egyetemet. Lássák azok az érdeklődők, fiatalok, idősebbek, akik ezen szeretnének részt venni vagy csak érdeklődnek, hogy mi megy a falak mögött, hogy mivel foglalkoznak a tanáraink, milyen új dolgok születnek - tette hozzá Hatos Pál, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának dékánja.

A Kaposvári Egyetem programjain kívül a múzeum is várja az érdeklődőket a desedai Fekete István Látogató Központba. Itt az éjszakai rovaroké és lepkéké lesz a főszerep.

- Létrehoztunk egy lepkefigyelő napot, amelynek során éjszakai lepkékkel fognak megismerkedni az ide látogatók. Ezt egy speciális eljárással, fénycsapdázással fogjuk kivitelezni - mondta Üst Nobert, a Fekete István Látogatóközpont koordinátora.

A kutatók éjszakája nemcsak Kaposváron hanem megyeszerte is csaknem 200 programmal várja az érdeklődőket.

A részletekről a kutatókéjszakája.hu honlapon találnak bővebb információt.

Címkék: kutatók éjszakája, programok, kaposvári egyetem, kultúra