Az előadásmódjáról is híres Vass Vilmos a kreativitás elősegítséről beszélt a pedagógusoknak a mai konferencián. Mint mondta, napjaink pedagógiája a kreativitás fejlesztéséről és a személyre szabott tanulásról szól. A diákoknak igényük van arra, hogy felfedezzék a bennük rejlő tehetséget, de olyan pedagógusokra is szükség van, akik felismerik ezt és segítenek a kibontakoztatásban. E kettő mögött pedig ott kell legyen az oktatási rendszer is.

- Egy rendszer elején - főleg az óvodára hivatkoztam az előadásomban nagyon sokat, illetőleg az alsó tagozatra - csodálatos dolgok történnek. A gyerekek kíváncsiak, akarnak, sokat kérdeznek, lelkesek. Az, hogy az utána következő években mi történik velük nagyon komoly felelősséggel bír, de hangsúlyozom nem csak a pedagógusok szintjén, hanem az oktatási rendszer szintjén is - mondta Budapesti Metropolitan Egyetem docense, dr. habil. Vass Vilmos.

Az előadók egyebek mellett a tehetségek felkarolásáról, illetve a kreativitás elősegítéséről is elmondták gondolataikat.
Az előadók egyebek mellett a tehetségek felkarolásáról, illetve a kreativitás elősegítéséről is elmondták gondolataikat.

A Klebelsberg Kollégium 14.-dik alkalommal szervezete meg tanév elején pedagógiai konferenciáját. Szó volt aktuális kérdésekről, tehetséggondozásról, és jó gyakorlatokról is.

- Ebben az évben a sokféleséget és a sokrétűséget próbáltuk kihangsúlyozni. Az óvodától a középiskoláig többféle módszerben, többféle eszközparkkal, többféle megközelítésben gondolkodtunk. Így talán mindenki találta számára valami mankóként elvihetőt a mai nap szakmaiságából - mondta a Klebelsberg Európai Tehetségpont szakmai vezetője, Hujber Tamásné.

A kaposvári fórumon bemutatták az új tanítási módszereket és a korábbi tapasztalatokat is megosztották egymás között a résztvevők.

 

Címkék: szakmai, oktatás, nap, kultúra