A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő, évente 30 ezer turistát fogadó Krisna-völgyben ezúttal két különleges eseménnyel, lakóház-látogatással és holival, azaz a színek ünnepével bővül Magyarország legnagyobb füstmentes, egészséges családbarát fesztiválja - olvasható az esemény honlapján.

A szervezők kitértek rá, hogy az érdeklődők egy Krisna-völgyi család életébe bepillantva megbizonyosodhatnak arról, lehet boldogan élni áram, televízió, mosó- és hűtőgép nélkül, az ötezer éves múltra visszatekintő holi keretében pedig festékporral, festékes vízzel szórhatják, illetve locsolhatják egymást, ha hoznak olyan ruhát, amelyet nem sajnálnak.

Egész évben vár Krisna-völgy

Egész évben várja Krisna-völgy - egy szelet India Somogyban. Európa legnagyobb ökofalva egy közel 300 hektáron elterülő önfenntartó közösség. A bejárattól induló ökológiai tanösvény elvezeti látogatóinkat a védikus iskola, a biokertészet, a tehénvédelmi központ, és a botanikus kert mellett. Útközben árnyas lugasokban, tópartokon pihenhetnek. A központi templomépületben körvezetéssel, ajándékbolttal, éttermünkben kulináris élményekkel várjuk.

Közép-Európa legnagyobb ökofalva emellett vegán, mediterrán, magyaros és indiai gasztronómiai finomságokkal, egész napos színpadi programmal, az iskola épületében játszóházzal, a tehenészet körül az önfenntartással kapcsolatos érdekességekkel is várja vendégeit - jegyezték meg.
A látogatók ezek mellett egy Valóság show sátorban kipróbálhatják az indiai viseletet, életmódot, a Karma labirintusban elmélyedhetnek sorsuk útvesztőiben, továbbá jelen lehetnek tűzceremóniával kísért indiai esküvőkön.

Az állandó programok között szerepel a tehénvédelmi központ és a biokertészet megtekintése, a templomi körséta, a bocisimogató, és egyebek mellett a meditációs ösvényhez ökrös fogattal, kisvasúttal történő utazás - írták az esemény internetes oldalán.

Címkék: búcsú, Krisna-völgy, Somogyvámos, programok, kultúra