A katekéta-lelkipásztor alapképzés csak az első lépcsője annak az együttműködésnek, amelyet a Pécsi Hittudományi Főiskolával kötött meg a Kaposvári Egyetem.

- Ha egy új szakot akkreditál a pécsi partnerintézmény, akkor az a képzés nálunk is megjelenhet, tovább szélesítve ezzel képzési palettánkat - erről is beszélt az ünnepélyes aláíráson Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor.

Dr. Kovács Gusztáv, a Pécsi Hittudományi Főiskola rektora pedig hangsúlyozta: "Intézményünk már a rendszerváltás óta végez hitéleti képzést. Nagyon örülünk annak, hogy bővülni tudtunk és immár a Kaposvári Egyetemen is elérhető a katekéta-lelkipásztor alapképzés."

null

A képzés elindítását a Kaposvári és a Pécsi Egyházmegye egyaránt támogatta. Varga László megyéspüspök kiemelte: "Egyre nagyobb az igény a szakképzett hitoktatókra, olyanokra, akik akár az óvodától egészen az egyetemig tudnak a hitünkről beszélni."

A Kaposvári Egyetemen egyébként már 24 éve folyamatosan elérhető a teológia alapozó képzés. A most megkötött együttműködés kertében a katekéta - lelkipásztori munkatárs alapképzés 2018 szeptemberében indul el.

Címkék: katekéta-lelkipásztor, kaposvári egyetem, képzés, kultúra