Jazz péntek néven kezdődtek zenei estek Kaposváron, az elsőt április 13-án tartották a Szivárvány Kultúrpalotában a Black Diamond Big Band, Gájer Bálint swingénekes és Magyary Timót szaxofonos, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató tavalyi különdíjasa részvételével.

- Egyre jobban keresik az emberek a lehetőségét, hogy hallgathatnak jazzt, hiszen ez a régi rendszerünkben tiltott gyümölcs volt, onnan tudott ez
kifejlődni a mai napig, és úgy gondolom, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a jazz közönség részéről, ez Tatabányán is megtapasztaltuk hiszen ott is van egy jazzklubunk - mondta a Black Diamond BigBand vezetője, Ludányi Tamás.

A koncerten nemcsak a klasszikus jazz műfajai jelentek meg, hanem latin vagy akár pop slágerek swingesített változatai is.

A mikrofonnál: Gájer Bálint
A mikrofonnál: Gájer Bálint

Az pedig tovább emelte az est színvonalát, hogy a nagy létszámú banda élére Gájer Bálint, a Fonogram díjas énekes állhatott.

- Ez a műfaj meg is követeli ezt gyakorlatilag hogy nagy létszámú zenekar üljön a háttérben, nem olyan sokszor van ilyenre alkalom, hogy egy ekkora big banddal tudok a színpadra állni, de szerencsére egyre több ilyen esemény van - mondta Gájer Bálint.

A szaxofonnál: Magyari Timót
A szaxofonnál: Magyari Timót

Az est másik közönségkedvence Magyari Timót volt. A még csak 13 éves fiú mögött már most is komoly karrierr áll, jövőre pedig a Bartók Béla konzervatóriumban folytatja zenei tanulmányait.

A koncertre több százan voltak kíváncsiak.

Címkék: timót, jazz, péntek, kultúra