Az 1800-as évek végén épült épület földszinti három helyisége fog otthont adni az 1900-as évek eleji időszak arisztokráciájának szokásait bemutató interaktív kiállításnak. Egy pályázat keretében most a korhű környezetet megteremtő berendezési tárgyakat és eszközöket szerez be a település.

Az interaktív kiállítás megvalósításának célja Balatonföldvár történelmi épített és szellemi értékeinek bemutatása, így többek között a régi villák és azok híres lakóinak, bérlőinek történetével is megismerkedhetnek majd a látogatók.

Az épület állagmegóvó felújítása szintén a projekt része, melynek keretében a város által már megkezdett felújítási munkák valósulhatnak meg, többek között a meglévő elektromos légkábeles betáplálás átalakítása, homlokzati nyílászárók felújítása és cseréje, ereszcsatornák cseréje, cserépfedés javítása, homlokzatvilágítás kialakítása, meglévő kéményfej javítása és homlokzati faszerkezetek javítása valósul meg.

A 120 millió forintos beruházás munkálatai megkezdődtek és a tervek szerint a nyári turista szezonban már a látogatók is birtokba vehetik Balatonföldvár egyik gyöngyszemének tartott épületét.

Címkék: kulipintyó, Széchenyi, villa, Balatonföldvár, felújítás, kiállítás, kultúra