A Munkácsy Mihály Gimnázium kórusa nyitotta a Centenáriumi kulturális estet. Az intézmény igazgatója Gyallai Katalin köszöntőjében kimelte, nagy felelősség az elődök által lefektett érétkeket tovább vinni és átadni az ifjúságnak.

"Én ezt hangsúlyozom minden alkalommal, hogy a 100 év egy olyan megható kötelezettség és egy oylan felelősség, amelynek a körülményeink szerint próbálunk eleget tenni." - tette hozzá az igazgató asszony.

munkácsy100

Kaposvár polgármestere, Szita Károly mint volt Munkácsys diák is szólt az ünneplőkhöz.

"Egy közösséget az tart meg, ha összegzi a történetét. Az tartja meg, ha nem hagyja feledésbe merülni a kezdeteket. És nem feledi a máig elvezető útjának egyetlen mérföldkövét sem." - mondta a polgármester köszöntőjében.

Az Munkácsy története 100 évvel ezelőtt indult leánygimnáziumként, mára pedig a megye egyik legrangosabb intézményévé nőtte ki magát, ahol több mint 800-an tanulnak. A középiskola az oktató munka mellett a fiatalok tehetséggondozására is nagy hangsúlyt fektet. A mai centenáriumi esten a kultúra terén jártas diákok léptek fel.

munkácsy100

"Az intézményhez kapcsolódó legfontosabb értékeket gyűjtöttük egybe úgy, mint hagyományőrzés, sokszínűség, a kapcsolatok sokszínűségének a bemutatása. Ezekre a hívószavakra épül az est." - árulta el a Centenáriumi Munkácsy-est koordinátora, Somogyvári-Sárdi Nóra.

A jubileumi évre számos programmal készül a gimnázium. Lesz retro Munkácsy buli, sportgála, irodalmi szalon és kórus hangverseny is.

Aki lemaradt a gáláról, az most teljes hosszában visszanézheti!

Centenáriumi Munkácsy-est

100 éves fennállását ünnepelte a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Címkék: centenárium, est, ünnepség, gála, Munkácsy, kultúra