Az életmű gondozója Szarka Klára azt mondja: a Kontakt Kaposvár nemcsak a hazai tánc- és színházi világ késő Kádár-kori lenyomatát adja, de remekül példázza az emberábrázolás, a portré imázsának változásait is.

- Vannak műtermi fotók is de azok is őszinte bájjal, közös játékkal készültek. Megvan az intimitásuk, mert Éva nem egy csapattal dolgozott, hanem teljesen egyedül. A színésznők hozták a ruháikat és közösen sminkeltek beállították a frizurát, amennyire lehetett és mindennek az eleven élet szagúsága megvan - mondta a a kiállítás kurátora Szarka Klára, fotótörténész.


85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc
85 fotó, 85 művész, 85 őszinte arc
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Keleti Éva fotói 1976 és 1991 között készültek. Mind a 85 művészről készült portré egy belső kitárulkozás is.

- Úgy érzem, hogy meg kellene mutatni a művészeknek a belső világát is. Tehát, hogy azon a képen tükröződjön - az a külső burok amiben a közönség látja őket,- hogy amögött ott az ember. Én ezt próbáltam meg - árulta el Keleti Éva, Kossuth-díjas fotóművész.

A tárlaton rácsodálkozhat a közönség a szexi Nyertes Zsuzsára vagy éppen a bűbájos Szirtes Ágira. De a nagy színészgeneráció tagjai Garas és Kállai is feltűnnek a fekete-fehér képeken. Keleti Éva játékos, kísérletező sokszor formabontó fotói új oldalát mutatja meg a művészeknek.

Címkék: éva, keleti, fotó, kiállítás, kultúra