Az Energy Globe Magyarország díj a kiemelkedően innovatív, fenntartható megoldásokat díjazza. 5 kategóriában keresték azokat a kezdeményezéseket, amelyek bizonyítják, hogy érdemes tenni a fenntartható holnapért. A Katica Tanya a „Jövő generációja” kategóriában pályázott, és jutott a döntőbe. 

A Katica Tanya megálmodói a kezdetektől fogva, folyamatosan törekednek arra, hogy működésük minél inkább fenntartható legyen. Csak olyan attrakciót fejlesztenek, mely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis, azt saját maguk termelik megújuló forrásból. Az évente 70 000 látogatót fogadó Élményközpont teljes energiaigényét megújuló forrásból tudják biztosítani.

Az ökológiai lábnyom csökkentését szolgálja a saját ökológiai szennyvízkezelő rendszer, a napelemek, az esővíz újrahasznosítása, vagy a szélkerék. Sőt a Katica Tanyán egyedülálló módon hulladékkal: PET palackkal, aludobozzal és újság vagy kartonpapírral is lehet fizetni a belépőjegyek egy részét.

Az Élményközpontban hisznek az iskolapadon kívüli oktatásban, azaz hogy a gyerekeket játszva tanítva, a gyakorlatban kell tanítani. Évente több tízezer gyermek vesz részt a környezettudatosságot népszerűsítő programokon. A rengeteg pozitív visszajelzés pedig további ösztönzést ad a tulajdonosoknak a további fejlődéshez.

A döntőbe jutott fenntartható kezdeményezések közül február 28-ig mindenki kiválaszthatja a kedvencét, és leadhatja rá szavazatát ezen az oldalon.

Címkék: környezettudatos, fenntartható, Patca, Katica Tanya, kultúra