A zsúfolásig megtelt templom közönségét Vönöczky Gábor evangélikus karnagy köszöntötte és felhívta a hallgatóság figyelmét a Jézusra figyelő zenei nyitottságra.

A koncerten fellépett a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar, az Arcadelt Kamarakórus, a Liszt Ferenc Zeneiskola Kamarakórusa, az UnaBarca Énekegyüttes, a Tapolcai Protestáns Énekegyüttes és a Kaposvári Evangélikus Kórus. Orgonán Kardos Kálmán Händel Preludium és capricco művét adta elő.


fotók: Pongrácz Mátéfotók: Pongrácz Mátéfotók: Pongrácz Mátéfotók: Pongrácz Mátéfotók: Pongrácz Mátéfotók: Pongrácz Máté
fotók: Pongrácz Máté
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A műsort hallgatva többször is felemelő pillanatokat élhetett át a népes közönség. A Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar tiszta hangjai után az Arcadelt Kamarakórus finom és lágy énekei az elmélyülést segítették a zene világában. Lucz Zsófia vezetése mellett a közönség tetszését különösen is elnyerte Max Reger, Maria Wiegenlied éneke és Josef Bovet, O nuitbrillante műve.

Az est folytatásaként a Liszt Ferenc Zeneiskola Kamarakórusa következett, akik könnyedebb muzsika felé vezették a hallgatóságot. Szűcs Kata és Szűcs Luca zeneiskolások tiszta hangon elénekelt népdala, majd Lukács Enikő szólóéneke hatalmas tetszést váltott ki a hallgatóságból.

Ezután három evangélikus gyülekezetekhez is kötődő kórus következett, akik több ádventi és karácsonyi korált megszólaltatva az ünnepre készítették a hallgatóságot. A Kodály, Haydn, Monteverdi és J.S. Bach művek igazán lélekemelő élményt nyújtottak.

A hosszú, de tartalmas este vége felé azt gondolhatta a jelenlevő, hogy nem lehet hova fokozni az est hangulatát, azonban a hat kórus közös fellépése, melyben közel 50 énekes vett részt, megkoronázta a hangversenyt. A közös műveket a Liszt Ferenc Zeneiskola Klarinétegyüttese kísérte.

Címkék: gyülekezet, evangélikus, advent, koncert, kultúra, Kaposvár