Néhány évvel ezelőtt kezdett a BL YachtClub csapata téli rendezvényeket szervezni, többek között műjégpályát telepítettek a Balaton partra, jégkörhintát vágtak a tóba és jégkacsát is építettek. Idén ismét megnyílik a műjégpálya, emellett harmadik alkalommal rendezik meg a Balatonlellei Karácsonyi Vásárt, ahol közel 30 különleges kézműves árussal, gyermek játszóházzal és igazi téli különlegességekkel találkozhatunk.

A tavalyi nagysikerű jégkörhintát idén se szeretnék kihagyni a szervezők
A tavalyi nagysikerű jégkörhintát idén se szeretnék kihagyni a szervezők

A Balatoni Kör kiemelt rendezvényeként ugyanekkor szervezik az I. Balatoni Adventi Gasztropikniket, ahol egész napos élőzene mellett kóstolhatjuk meg a tó északi és déli oldaláról érkező éttermek, borászatok, cukrászdák, pálinka és sörfőzők kínálatát.

Mivel a helyszín egy kikötő, napközben megcsodálhatjuk a II. Mikulás Regatta vitorlásverseny mezőnyét, a bátrabbak akár be is nevezhetnek a versenyre, amire már rekord számú, több mint 20 egység adta le a nevezését. „Végre el kellene jutni oda, hogy a Balaton nem egyenlő a nyár-lángos-strand szavak hármasával, hanem egy egész évben lüktető turisztikai desztináció.” – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője.

Címkék: BL YacthClub, téli, Balatonlelle, programok, szezon, Balaton, kultúra