A Kaposvári Egyetem élelmiszerlaborját is meglátogatták a kínai delegáció tagjai. Itt a többi között az élelmiszerekben és a takarmányokban található mikotoxinokat is vizsgálják. A kínai Közép-Dél Egyetem vezetői pont ezen a területen képzelnek el együttműködést. A 30 ezer hallgatót számláló campus a mesterképzésben szeretne nyitni a Kaposvári Egyetem felé.

- Szeretnénk, ha közös kutatásokban vennének részt a hallgatóink, másrészt pedig, ha az itteni doktori iskolába is tanulhatnának a kínai fiatalok. Az élelmiszertudomány és az élelmiszerelőállítás valamint a környezetgazdálkodás területén tudunk együtt működni - mondta a kínai egyetem elnöke, Prof. Dr.Liao Xiaoping.

A jövőben a phd-s hallgatók közös kutatómunkában vesznek részt, de az oktatóknak is lesz lehetőségük egymás egyetemein fejleszteni a tudásukat.
A Kaposvári Egyetem és a kínai Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetem ma írt alá együttműködési megállapodást. A jövőben a phd-s hallgatók közös kutatómunkában vesznek részt, de az oktatóknak is lesz lehetőségük egymás egyetemein fejleszteni a tudásukat.

A két egyetem egyelőre 5 évre szóló megállapodást írt alá. A programban részt vevő végzett hallgatók kettős diplomát kapnának.

- Őket csak az agrár és a közgazdaságtudományi képzés érdekli. Ezek miatt is jönnek. És azon belül is nem az alapképzés, hanem az utána jövő mesterképzés. Illetve maga a Phd képzésre szeretnének jönni, küldeni hallgatókat. Számszerűsítve 1-5 phd hallgatóban gondolkodunk, mesterképzésben pedig nyitottak vagyunk - árulta el a Kaposvári Egyetem rektora, Prof. Dr. Szávai Ferenc.

A hallgatók egy-egy évet, vagy akár kettőt is a külföldi országban töltenének. A tanulmányaikat angol nyelven folytatnák. A két egyetem vezetője a mai megállapodáson arról is beszélt, hogy a jövőben más területeken is együtt dolgoznának. A többi között a gazdasági karral szeretnének közösen 3-6 hónapos kurzusokat megvalósítani. Ezen kívül az oktatóknak is lenne lehetőségük egymás egyetemein fejleszteni a tudásukat.

 

Címkék: kína, megállapodás, egyetem, kultúra, kaposvár