Edit nővér jelenleg is gyermekeknek oktat hittant. A megszentelt Szüzek Rendjének tagja lesz hamarosan. Szívesen szolgálna a rászoruló fiatalok körében is. Szerinte egyre nagyobb szükség van az önkéntesek munkájára.

- A gyermekek között szívesen folytatnám tovább, kicsit kitágítva a hitoktatásnak a színterét. Általános iskolától egészen az egyetemistáig. De nyitott vagyok másra is amire majd Isten hív vagy a lélek indít - mondta Edit nővér.

Rajta kívül már az egyházmegye különböző pontjairól is jelentkeztek önkéntesek a feladatra. A Szent Faustina Irgalmasság Házainak koordinátora Németh Adrienne azt mondja: egyelőre tíz területen dolgoznának az önkéntesek a több hónapos felkészítést követően. Lesznek olyan munkacsoportok, amelyek gyermekekkel foglalkoznak, vagy éppen betegekkel, hátrányos helyzetűekkel, problémákkal küszködőkkel. Az önkénteseket lelki úton is felkészítik a feladatra és szakemberek is segítik majd őket.

- A püspökség fenntartásában indul és a püspökség is fogja fenntartani. Az első fázisban az ellátottak tartózkodási helyére lakhelyére megyünk és ott próbálunk segíteni. Felvesszük a kapcsolatot különböző társintézményekkel szociális területen az oktatás területén, az egészségügy területén. Ki fogunk járni és egy két klubot is működtetünk - foglalta össze  Szent Faustina Irgalmasság Házai koordinátora, Németh Adrienne.

Egyelőre a püspökség lesz a székhelye az Irgalmasság Házainak, majd később egy külön épületben fogadnák a rászorulókat. Nagy hangsúlyt fektetnek a közösségek építésre és az önkéntesek megtartására. Az érdeklődők november 10-ig jelentkezhetnek a püspökségen. A program várhatóan márciusban indul el.

Címkék: püspökség, irgalmasság, háza, kaposvár, kultúra