Matematika óra a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A több mint 200 éves kaposvári intézmény a hagyományosan erős természettudományos képzésnek is köszönheti, hogy idén a régió legjobb középiskolája lett.

Ez a HVG vidéki középiskolákat összehasonlító top 100-as listáján a tavalyihoz képest három helyet javítva, az 58. helyet jelenti.

- Az egyik meghatározó szempont az érettségiknek a százalékos teljesítménye, és azon nem könnyű javítani, de nyilvánvalóan azon dolgozunk, hogy szeretnénk elérni még előkelőbb helyezést ezekben a rangsorokban - tette hozzá Reöthy Ferenc, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója.

A top 100-as lista másik somogyi szereplője a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium. A viszonylag fiatalnak számító intézmény idén kapott először helyet a legjobbak között.

- Ha azt folytatjuk amit eddig, akkor valószínűleg tovább is fogunk lépni, és úgy gondolom, hogy az elsődleges cél mindig az kell hogy legyen, hogy a gyerekek azt érjék el, amit ők maguk elé kitűztek, és ha elérték akkor sikeresek vagyunk - válaszolta Godó László, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium igazgatója.

A Munkácsy Mihály Gimnázium pedig a kéttannyelvű képzést folytató iskolák rangsorában érte el a 7. helyezést.

- Már több mint két évtizede működik ez a képzésünk, illetve most már van egy kistestvére is, hiszen az öt évfolyamos képzés mellett a négy évfolyamos képzés is elindult nálunk. A kollegáimnak a módszerrtani ismerete, a kidolgozott struktúrája a képzésnek a titka mondta - Gyallai Katalin, a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója.

A Dél-dunántúli régióból csupán két középiskola szerepel az említett kaposvári intézmények mellett az idei toplistán. Egy pécsi, illetve egy szekszárdi gimnázium.

Címkék: hvg, ranglista, katolikus, táncsics, munkácsy, iskola, kultúra