A hétfői évadnyitón Bozsik Yvette, a társulat művészeti tanácsadója azt mondta: a közösségépítés jegyében több tréninget is szerveznek a közeljövőben: "azt gondolom, hogy itt mindent új alapokra kell építeni, hiszen nemcsak egy épület épül, hanem egy újfajta hozzáállással egy újfajta színház is. A mi törekvésünk az, hogy ne csak visszasírjuk a legendás éveket, hanem újakat próbáljunk teremteni a 21 század igényeihez képest is."

A társulat nagy várakozásokkal tekint az idei évadra. Ez lesz ugyanis az első olyan év, amelyet csak az ideiglenes játszóhelyen töltenek. A Csiky Gergely Színházban most számos újdonsággal is készülnek. A részleteket a teátrum igazgatója, Fülöp Péter foglalta össze: "színitanodát indítunk szeptember végén kisiskolások számára. A színház saját kezelésbe vette a színészkávézót, ami egyfelől egy közösségi tér is lesz ettől az évadtól. Másfelől pedig szeretnénk a nézőinket is egy magasabb minőségben is kiszolgálni, mint eddig."

A társulat szavazatai alapján a Komor István színházigazgatóról elnevezett díjat, a Komor-gyűrűt idén Szvetnyik Kata kapta. A Fogaskerék-díjat pedig Gárdonyi Zsuzsannának szavazták meg.

A művészek miután tegnap felavatták az új színészkávézót, ma már el is kezdték a próbákat. Az első bemutató szeptember 22-én lesz, a Vízrekeszt vagy amit akartok Zakriás Zalán rendezésében.

Címkék: társulat, évadnyitó, Csiky Gergely Színház, díj, kultúra