Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól, így idén is megnyíltak a tűzoltószertárak kapui május 28-án. Ezúttal Somogyban 33 helyszínen várták a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is tárt kapukkal fogadták a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt.

Csillogó szemekkel léptek be az apróságok a laktanyák kapuján, majd megrohanták a hatalmas gépjárműfecskendőket. Évről évre több család keresi fel a tűzoltólaktanyákat gyermeknap alkalmából. Többen minden évben kihasználják ezt a lehetőséget és a tűzoltók ”bőrébe bújnak” néhány órára. A somogyi laktanyák délelőtt tíz órától szinte szünet nélkül szirénaszótól harsogtak, a gyerekek legnagyobb örömére. A nap folyamán több próbariasztást is tartottak a tűzoltók, így az érdeklődők közvetlen közelről szemlélhették meg, milyen gyorsan képesek útnak indulni, ha valakinek segítségre van szüksége.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: gyermeknap, laktanya, katasztrófavédő, tűzoltó, kultúra