Csaknem ötven zenekar jelentkezett a Garázsband Fesztiválra, a Müpa rendhagyó tehetségkutatójára. Közülük a zsűri választott ki öt produkciót, amely május 26-án élőben látható és hallható a mélygarázs színpadán - írja az MTI. Az öt döntős prodikció között pedig ott van a kaposvári Mongoose Limit együttes is.

Fotó: Facebook/Kováts Nikoletta
Fotó: Facebook/Kováts Nikoletta

A beérkezett pályázatokból az Idegen, a Köpönyegforgatók, a Mongoose Limit, a Shaibo és a Sorbonne Sexual került ki győztesen, ők léphetnek színpadra a Garázsband Fesztiválon. A helyszínen legtöbb közönségszavazatot begyűjtő együttesekre értékes díjak várnak: egy egész nap a Müpa profi hangstúdiójában fotózással egybekötve, fellépési lehetőség a Ludwig Múzeum exkluzív rendezvényén, valamint interjúlehetőség a Ludwig Múzeum blogján - közölték a szervezők.

Az első alkalommal tavaly megszervezett fesztivál célja lehetőséget és teret adni a feltörekvő fiatal zenekaroknak. A jelentkező zenekarok tagjainak 16 és 26 év között kellett lenniük, a pályázatokat a Müpa idei évadának fellépőiből összeálló szakmai zsűri - Bocskor Bíborka, Jónás Vera, Hrutka Róbert, Little G Weevil és Jamie Winchester - bírálta el. A kiválasztott zenekarok 40-40 perces önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.

A 2011-ben Kaposváron alakult Mongoose Limit dzsesszes soft rock stílust képvisel. Első albumuk idén februárban egy miniturné kíséretében jelent meg.

Címkék: Mongoose Limit, Müpa, Garázsband Fesztivál, zenekar, Budapest, Kaposvár, kultúra