Már építik a Rippl-Rónai Fesztivál új helyszínének színpadát. A Vígasságok terén a Fényfestésé lesz a főszerep. Itt is számos programmal készülnek a szervezők.

- A Fényfestés egy külön kis fesztivál lesz a fesztiválon belül. Rippl-fénnyel fest - ez lesz a szlogen és a rendezvény egy új helyre költözik, a megyeháza belső udvarába - válaszolta Jágerné Katona Zsuzsanna, Kaposvár kulturális referense.

Már épül a színpad.
Már épül a színpad.

A szervezők a hagyományokat megtartva szeretnének újítani az idei Rippl-Rónai Fesztiválon.

- Fiatalos, lendületes lett a fesztivál arculata. Nagyon igyekszünk, hogy olyan programelemeket tervezzünk, valósítsuk meg Kaposváron ami a fiatalok, a gyermekek érdeklődésére is számot tartanak. Nemcsak az érdeklődésüket szeretnénk fenntatrani, hanem azt szeretnénk ha akítvan részt vennének a programokon - tette hozzá Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

null

Így például az érdeklődők az iparművészeti diákjainak segítségével megújíthatják ruhatárukat és lesz több rajzpályázat is. Az utcatárlaton pedig alkotás közben leshetik meg a művészeket. A jövő csütörtökön kezdődő fesztivál nagyszínpadán a Kaposvári Színészhallgatók mellett fellép majd a Blahaluisiana, a Karthago, Kamarás Iván, Malek Andrea, Auguszt Bárió és Lajkó Félix is.

A 4 nap alatt számos tárlat látható majd a város kiállítóhelyein és Makovecz Imrére is megemlékeznek majd egy nagyszabású koferenciával. Kaposvár legnagyobb rendezvényére a város több mint 20 millió forintot fordított, a szervezők pedig több tízezer embert várnak.

Címkék: rippl-rónai fesztivál, programok, sajtótájékoztató, kultúra