Több mint 5 ezer tojás díszíti Somogy legnagyobb tojásfáját, Kéthelyen. Az önkormányzat 3 éve kezdte el ezt a fajta húsvéti készülődést, amely mára példaértékű kezdeményezés lett. A faluból, a megye önkormányzataitól, sőt az ország számos településéről érkeznek különleges díszítésű tojások. Ausztriából és Németországból is segítették már az akciót.

A díszítést szeretnénk még kiegészíteni több elemmel még. Ami a legnagyobb látványosság lesz egy két méter 60 cm-es hímes tojás lesz - mondta Kéthely polgármestere. Molnár Balázs azt mondja: 3 éve kezdték el a tojásfát díszíteni. Idén azonban rekord mennyiségű, már több mint 5 ezer darab található rajta.


Több mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakonTöbb mint ötezer tojás van az ágakon
Több mint ötezer tojás van az ágakon
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tojásfán horgolt, fa- és még mézeskalács alkotás is látható. A szervezők azt mesélik: az ország egyre több pontjáról küldenek vagy hoznak ide tojásokat.

Ezen kívül Németországból és Ausztriából is érkezett már tojás, ráadásul a somogy megyei önkormányzatok is felajánlottak munkákat.

Címkék: tojásfa, kéthely, húsvét, kultúra