A keresztféléves képzésekre közel öt és fél ezren jelentkeztek, közülük mintegy 4300 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

Mint írták, alapképzésre 490-en, felsőoktatási szakképzésre 110-en, mesterképzésre pedig 3656-an nyertek felvételt. Az eljárásban javarészt mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények.

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (969) vette fel, ezt Szent István Egyetem (602), a Debreceni Egyetem (381), a Budapesti Corvinus Egyetem (330) és a győri Széchenyi István Egyetem (317) követi.

Az idei keresztféléves felvételi eljárásban legnépszerűbbek a műszaki és a gazdaságtudományi képzési területek voltak, amelyek mesterképzésben mintegy 1400, illetve 1100 hallgatót vettek fel.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a diákok az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, valamint azok, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

Kaposvári Egyetem: a gazdaságtudományi kar képzései a legkeresettebbek

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának képzései voltak a legnépszerűbbek a 2017. évi keresztféléves felvételi jelentkezés során. A legtöbben vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra jelentkeztek, emellett az országosan egyedülálló angol nyelvű regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak is vonzotta a hallgatókat.

Összesen 37 fő jelentkezett, a Gazdaságtudományi Karra 19-en, az Agrártudományi Karra 11-en, amíg a Művészeti Karra 7-en. A Campus az eljárásban elsősorban mesterszakokat hirdetett meg illetve utolsóként a normál eljárásban a Rippl-Rónai Művészeti Kar képzési kínálatában már nem hirdethető képi ábrázolás, elektronikus ábrázolás, mozgóképkultúra és médiaismeret szakokra is lehetett jelentkezni.

Végül - a felvételi elbeszélgetés, a felvételi írásbeli vizsga és diploma eredménye alapján - 19 fő kezdheti meg tanulmányait a Kaposvári Egyetemen.

A 2017-es keresztfelvételi eljárásban mintegy 40 külföldi hallgató is jelentkezett az angol nyelvű képzésekre. A sikeres felvételi vizsgát követően 18 -an a Gazdaságtudományi Karon tanulhatnak tovább, közülük 14-en a nemzetközi tanulmányok alapszakon, míg 4-en a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakon folytathatják tanulmányaikat.

A Kaposvári Egyetem ezúton arra hívja fel a figyelmet, hogy a normál felvételi eljárásban mesterképzésre még több mint 30 államilag finanszírozott helyre jelentkezhetnek a felvételizők.

Címkék: keresztfélév, ponthatárok, kaposvári egyetem, felvételi, kultúra