Szombaton kezdődik a hetedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Az érdeklődők idén a komolyzene mellett, a kísérőprogramok között Stradivari-kiállítással, Prokofjev-sakkversennyel és varrógéptárlattal is találkozhatnak.

A rendezvényről ma tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

"A Kaposfest olyan emblematikus rendezvénye a városnak, amelyre méltán büszkék a kaposváriak" - mondta a keddi beharangozó sajtóeseményen Szita Károly, Kaposvár polgármestere - "hiszen ebben az egy hétben a világ legkiválóbb művészeit láthatja a közönség a Szivárvány Kultúrpalotában. Örökké hálás leszek Kokas Katalin művésznőnek, hogy 2010-ben jött az ötlettel és elindította a Kaposfestet".

„A rendezvény, amelyet idén 65 millió forinttal támogat a város, jövőre is folytatódni fog”- jelentette be a polgármester, aki hangsúlyozta: büszke arra, hogy a kaposvári példa nyomán már több hasonló profilú fesztivált is szerveznek országszerte, így például a Zeneakadémián, illetve Veszprémben is.

A Kaposfest művészeti vezetői, Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész szerint sikerült megtalálni az egyensúlyt a mennyiség és minőség között: a közönség a barok zenétől egészen Bartókig találhat kedvére való koncertet a repertoárban.

A hét nap alatt Kaposváron fellép többek között: Valerij Szokolov (hegedű), Kirill Troussov (hegedű), Eduard Wulfson (hegedű), Szűcs Máté (brácsa), Farkas Gábor (zongora), Frankl Péter (zongora), Olli Mustonen (zongora) és Julien Quentin (zongora).

Az idei Kaposfest augusztus 13-án kezdődik és augusztus 19-ig tart majd.

Címkék: kísérőprogram, Szivárvány, komolyzene, Kaposfest, koncert, fesztivál, Kaposvár, kultúra