Július 15-e a Bíróságok Napja Magyarországon. Ezen a napon kezdődött az ítélkezési szünet, és ezen a napon adta át az Országos Bírói Tanács a bírósági szervezetrendszerben adományozható legmagasabb rangú kitüntetéseket, a Juhász Andor díjakat is.

A díjat a kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenység, és példamutató életpálya elismeréseként kaphatják bírók és igazságügyi alkalmazottak.

Idén a Kaposvári Törvényszék két alkalmazottja is részesült ezen elismerésben.

Dr. Tarr József, a Kaposvári Járásbíróság bírája, címzetes törvényszéki bíró a Juhász Andor díj ezüst fokozatában részesült. Dr. Tarr József 1983 óta a Kaposvári Járásbíróság büntető ügyszakos bírája. 1989-től kezdődően 22 éven keresztül töltött be igazgatási vezetői pozíciót, először a bíróság elnökhelyettese, majd 1997-től 2015-ig annak elnöke. Magas színvonalú, kiegyensúlyozott vezetői és bírói munkája, kiemelkedő szakmai tudása és példás emberi magatartása miatt részesült a díjban.

Korb Jánosné Szabó Anikó, a Kaposvári Törvényszék bírósági ügyintézője a Juhász Andor díj bronz fokozatában részesült. Korb Jánosné 1993-tól dolgozik a Kaposvári Törvényszéken. Miután diplomát szerzett az Igazságügyi Főiskolán, bírósági ügyintézővé lett kinevezve. 2010 óta a törvényszék polgári irodájának vezetője. Több évtizedes színvonalas munkája és példaértékű koordinációs tevékenysége miatt részesült a díjban.

Címkék: Dr. Tarr József, Korb Jánosné Szabó Anikó, kaposvári törvényszék, kitüntetés, kultúra