Az intézmény felső tagozatos tanulói szerda délután mérték össze tudásukat. Ez volt a harmadik ilyen alkalom.

Előzetes feladatként minden osztály kapott egy tagországot, amelynek legfontosabb adatait összegyűjtve készültek a vegyes csapatokkal megrendezett vetélkedőre.


a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola felvételeia II. Rákóczi Ferenc Tagiskola felvételeia II. Rákóczi Ferenc Tagiskola felvételeia II. Rákóczi Ferenc Tagiskola felvételei
a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A délután folyamán azonban nemcsak a földrajz, a jelképek és a szervezeti felépítés témája került terítékre, hanem bizonyos szempontból a nemek harca is, hiszen a feladványok között szerepelt futballklubok címereinek felismerése is, valamint a nemzetek híres ételei által egy kis gasztronómiai kirándulás is - tudtuk meg a megmérettetés szervezőitől.

A jó hangulatú vetélkedőn a gyerekek régi ismerősként üdvözölhették Révész Lehelt, a Europe Direct Tájékoztató Központ és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara munkatársát, aki idén is örömmel vett részt a zsűri munkájában. A szakértő minden versenyzőnek ajándékkal kedveskedett és elmondta: szeretné, ha jövőre is jöhetne erre, a jó hangulatú, Laki Piroska tanárnő által gondosan megszervezett délutánra.

 

Címkék: II. Rákóczi, Európai Unió, vetélkedő, iskola, kultúra