Évek óta hagyomány, hogy bált rendez a kaposvári Rotary Club, amelynek bevételét jótékony célra ajánlják fel.

- Megpróbálunk segíteni rászorulókon, akinek szüksége van segítségre, azon segítünk, elsősorban gyerekeken és hátrányos helyzetű családokon próbálunk segíteni - mondta a Kaposvári Rotary Club elnöke, Morapitiye Wimal.

Az elmúlt öt évben számos akcióval segítették a rászorulókat. A diákok nyelvvizsgához jutását évek óta támogatják, de tűzifát is osztottak már rászorulóknak.

- A legszebb pedig hogy minden karácsonykor fejenként 10 ezer forintból egy csomagot és ezeket kivisszük Somogyvárra az intézethez- árulta el a Kaposvári Rotary Club alapító tagja, Szigetvári György.

A rendezvényen díjjal ismerték el azok munkáját, akik a kezdetektől fogva támogatták a klub munkáját. Elismerésben részesült Kopa János professzor, aki a klub alapító elnöke volt, de még most is aktív tagja a szervezetnek.

- A nyugati temetőnél alapításunkkor létrehoztuk a Szent Erzsébet kápolnát. A kapu másik oldalára szeretnénk megcsinálni a Szent László kápolnát, ezek a legközelebbi nagy terveink, a többi természetesen megy tovább - tette hozzá a Kaposvári Rotary Club alapító elnöke, Kopa János.

null

Megköszönték Kaposvár polgármesterének, továbbá Ojtó Lajosnak és Ladiszlai Gézának is a munkáját.

Megköszönték Kaposvár polgármesterének, továbbá Ojtó Lajosnak és Ladiszlai Gézának is a munkáját.

- Egy-egy város, település életét nagyban befolyásolja, hogy milyen közösségek formálódnak és alakulnak ki, ezt teszi igazán várossá, hogy a többi jóember összeáll valamiért, egyformán gondolkodik - foglalta össze Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Az est bevételét jótékony célokra ajánlják fel. Egy olyan tapogatható makettet is terveznek Kaposvár központjába, melynek segítségével a vakok és gyengénlátók is megismerhetik a város nevezetességeit.

Címkék: rotary, club, kultúra, kaposvár