"Számítunk a felkészült, fiatal kaposvári szakemberek munkájára, ezért alapítottuk 2008-ban a "Kaposvár számít rád" ösztöndíjat" - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere pénteken délelőtt, amikor újabb hallgatók írták alá a szerződésüket a várossal: "... Kaposvár újabb lendületes időszak elején jár, a városnak nagy szüksége van tehát a képzett szakemberekre".  

A pályázaton azok a kaposvári állandó lakóhellyel rendelkező, 30. életévüket be nem töltött nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt, akik államilag elismert felsőoktatási intézményben legalább két szemesztert elvégeztek, tanulmányi eredményük szemeszterenként eléri a 3,51-es átlagot és vállalják, hogy Kaposváron dolgoznak legalább támogatott szemeszterenként 6 hónapi időtartamra.

Jelenleg hét hallgató van a programban, idén viszont már 14-en lesznek, hiszen további héttel bővül a támogatottak száma. Közülük négyen PhD képzésben tanulnak, hiszen a közgyűlés döntése alapján idén először doktori iskolás hallgatóknak is lehetősége nyílik pályázni.

Kaposvár 2008 óta 60 diákot támogatott összesen 24 millió forinttal, amit a hallgatók havi 25 ezer forintonként kaptak meg.

A mai aláírók között volt orvostanhallgató, angol-földrajz szakos és vidékfejlesztési agrármérnök hallgató is.

Címkék: PhD, felsőoktatás, ösztöndíj, hallgató, város, kultúra, Kaposvár