Térségi, városi televízióból majdnem nyolcvan működik ma Magyarországon.

"Nekem meggyőződésem hosszú évek óta, hogy aki a helyi televíziózásban elkezd dolgozni az egy idő után - pontosan amiatt, hogy egy csomó dolog hiányzik - olyan tudást szed össze, ami nagyon nehéz helyzetekből is ki tudja húzni. Egy fővárosi riportert ez kevéssé kell, hogy érintse: egy riportot kell megcsinálnia egy nap, azzal jól elvan, aztán lesz, ami lesz belőle, nálunk azért rohanni kell helyszínről-helyszínre és mindig a topon kell lenni" - foglalta össze Helyi Televíziók Országos Egyesülete elnöke, Széles Tamás.

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének kétnapos találkozóján arról is szó esett, hogyan lehet a különféle médiumokat egy rendszerben működtetni. Például, mint a Kapos Televíziót és a kapos.hu-t.

"Ez jelent némi szakmai és gazdasági előnyt is, hiszen aki valamilyen felületre elkészít egy anyagot, az aztán több felületen is hozzáférhető. Az a koncepciónk, hogy a tartalom számít és mindegy, hogy az milyen felületen és milyen technológiával jut el a nézőhöz, olvasóhoz, hallgatóhoz" - tette hozzá a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Hagymásy András.

null

A fórumon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke is részt vett. Karas Monika azt mondta: érdeklődni, tájékozódni érkezett a közgyűlésre.

"Mi ide elsősorban eszmecserére jöttünk, tehát hallgatni jöttünk a szakmának az igényeit, hogy a 2017 december 31-e utáni szabályokat miként alakítsuk ki" - árulta el Karas Mónika.

A fórum résztvevői az előadások szüneteiben leginkább a műsorkészítés technikai hátterével foglalkoztak. A legkorszerűbb berendezésekből és eszközökből ugyanis meglehetősen sokat vonultattak fel a gyártó cégek.

De kulturális programokban sem volt hiány, csütörtök este például éjszakai tárlatvezetést tartottak az impresszionista festőóriás, Rippl-Rónai József kaposvári villájában.

Címkék: htoe, találkozó, kaposvár, kultúra