Egyebek mellett ezen gondolatok és célok mentén alapította meg a kormányzat 15 évvel ezelőtt akkor még csak két karral a Kaposvári egyetemet. Napjainkban már négy karon alap, mester, és felsőoktatási szakképzést is kínál a hallgatóknak.

A 15-dik jubileumi szenátusi ülésen Mátrai Márta háznagyasszony az egyetem küldetésére és felelősségére hívta fel a figyelmet. A campus hivatása gyarapítani a tudást, képezni a tudósokat és polgárokat nevelni.

Délután a tanévnyitóval hivatalosan is elkezdődött 2015-2016-os tanév a Kaposvári Egyetemen. L. Simon László miniszter-helyettes Berzsenyi Dánielt idézve kiemelte, a rendszerváltozás legfontosabb értéke a szellemi szabadság.

- A szellemei egzisztenicia alapja a folyamatos tanulás és a tudás kell, hogy legyen. Az a tudás, amelyet mindig aktualizálni, bővíteni kell, amelynek az alapjait a közoktatás teszi le és amelynek a végső kikristályosodása az egyetemen, a felsőoktatásban kell, hogy megtörténjék - mondta a miniszter-helyettes.

Az idei tanévben csaknem 800 elsős hallgató kezdte meg tanulmányait a Kaposvári Egyetemen. Közülük 590-en állami ösztöndíjasok, több mint 200-an pedig önköltségesek.

Címkék: jubileum, egyetem, kultúra, kaposvár