Három évvel ezelőtt indult útjára a MOL Nagyon Balaton, amely a Balaton Régió legfontosabb, kisebb és nagyobb eseményeit gyűjti csokorba.  A rendezvénysorozat indulásával egy időben két, ma már meghatározónak számító esemény is debütált. Zamárdiban szerdától indul a Strand és a B.My.Lake és jön a siófoki FolkFeszt is.

Szerda reggel újra fesztiválvárossá változik Zamárdi, ahol a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében, négy napon át, egyszerre két fesztivál várja közönségét. A STRAND - Nagyon Zene Fesztiválra és a B.my.Lake-re összesen százezernél is több vendéget várnak, a több száz hazai és világsztár között pedig színpadra lép mások mellett Fritz Kalkbrenner, a GusGus, Sven Väth, az All Time Low, Steve Aoki, a House of Pain, Ákos és a Punnany Massif is. Eközben a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon szerda délutántól a Kaláka, a Muzsikás és Lajkó Félix koncertezik.


B.my.Lake

Az “elektronikus zene Mekkájaként” is emlegetett B.my.Lake 2013-as indulásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett, és rögtön a hazai e-zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált, emellett már az első évben elnyerte az „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat a holland European Festival Awards-on.

Idén a B.y.Lake a káprázatos balatoni panorámával rendelkező Zamárdiban, a STRAND - Nagyon Zene Fesztivál szomszédjaként várja az érdeklődőket, minden eddiginél erősebb programmal és a MOL színpadával.

Érkezik Sven Väth, Richie Hawtin, Fritz Kalkbrenner, GusGus (Live), Tale of Us, Art Department, Joseph Capriati, The Advent, Spor, Matrix & Futurebound, Nicole Moudaber, Steve Lawler, Dusty Kid, Ben Sims, DC Breaks, Friction, Matador - és még sokan mások.

STRAND - Nagyon Zene Fesztivál

Harmadik alkalommal ad otthont Zamárdi szabadstrandja a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös fesztiváljának. A STRANDon idén is jelen lesz a teljes hazai élvonal, Ákostól a Punnany Massifig, a Wellhello-tól a Halott Pénzig. A nívós világsztár-kínálatban olyan nevek kaptak helyet, mint az All Time Low, a Simple Plan, Steve Aoki, a New Found Glory, a Pendulum, vagy éppen a House of Pain és a Glass Animals.

A fő vonzerőt jelentő zenei programok mellett itt épül fel a Balaton legmagasabb vízparti kilátója, a MOL Torony, amelyről egy 200 méteres drótkötélpályán csúszhatnak végig a közönség feje fölött a vállalkozó kedvűek. A számos napközben zajló sportprogram mellett a Diákhitel Kávézóban egész nap beszélgetések és kvíz programok zajlanak, az OTP Junior Nagyszínpadon hajnalig tartanak a koncertek, a MOL Nagyon Balaton Arénában pedig DJ-k mellett Kis Grófo nyitja a fesztivált szerda délután. A Strand Art helyszínen a közönség bevonásával neves kortárs képzőművészek “Nekem a Balaton” címmel alkothatnak.

A STRAND Fesztivál két nagyszínpadának koncertjeit bárki otthonról is követheti, ezek nagy részét ugyanis a fesztivál honlapján és a Petőfilve.hu oldalon is élőben közvetítik, a Petőfi Rádió pedig négy napon át Zamárdiból közvetíti adását.

Lajkó Félix, Muzsikás és Kaláka Siófokon

Augusztus 19-én délutánjától a hazai zenei élet három legendája váltja egymást a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. 17 órától a Kaláka, majd a Muzsikás, végül Lajkó Félix koncertezik.

Címkék: STRAND, B.my.Lake, FolkFeszt, Zamárdi, Siófok, kultúra