A posta teherautójáról pakolták le a tankönyveket a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Kaposváron. Ide két, jól megrajkott raklapnyi tankönyv érkezett. Miután felvágták a védőfóliát évfolyamonként válogatják szét a könyveket és a munkafüzeteket az iskola pedagógusai és dolgozói.

null

Az idei évben már nem csak az alsó tagozat első és második, hanem a harmadik osztályában is ingyen kapják a gyerekek a tankönyveket. A többiek pedig az elmúlt évhez képest 20 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá. Átlagosan 12 ezer forintba kerül egy-egy tankönyvcsomag.

- Szeptember elsején, az első tanítási napon minden kisgyerek megkapja a tankönyvcsomagját. Akik az ingyen tankönyvcsomagra nem jogosultak azok egy csekket is mellé. A szülőknek ezt a csekket szeptember 15-ig kell befizetni, ez tartalmazza valamennyi kiszállított tankönyv árát - mondta Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola igazgatója.

null

A kaposvári járásban 45 iskola kapja meg e hét végéig a tankönyveket.

- Mindenhol a szokásos módon osztják ki a tankönyvet, van ahol az első tanítási napon, van ahol már korábban. Ez az intézményeknek a szabad döntési joga, hogy ezt hogya osztják ki. Akinek a könyvdek vonatkozásában problémája merült fel, azt a KELLO internetes oldalán jelzik a tankönyv felelősök. Szeptember ötödikéig van rá lehetőslg, hogy ezeket korrigálják - tette hozzá Stickel Péter, a KLIK Kaposvár tankerületi igatgatója.

Az általános iskola első, második és harmadik osztályába járókon kívül országosan az alap- és a középfokú oktatásban tanulók 63 százaléka jut térítésmentesen, vagy támogatott formában tankönyvekhez.

Címkék: KELLO, tankönyv, tanév, olcsóbb, 2015, posta, kultúra