"Amikor egy város testvérvárost keres, akkor annak vezetői és lakói valójában barátokat keresnek. Barátokat egy másik országból, barátokat alkalmasint egy másik kultúrkörből, egy másféle szokásrendből" - mondta köszöntőjében Szita Károly Kaposvár polgármestere az ünnepélyes aláíráson: "az aláírás megerősítésével vállaljuk, hogy a jövőben is hozzásegítjük a kaposvári és glindei polgárokat a találkozásokhoz, vállaljuk az előre mutató kezdeményezések felkarolását, s megállapodunk abban is, hogy kiemelten kezeljük a gazdasági és turisztikai jellegű kapcsolatok kialakítását. Uniós országok szabad polgáraiként megragadunk minden egyes lehetőséget arra, hogy a kölcsönös előnyök mentén, közös pályázatok benyújtásával erősítsük meg városaink gazdaságát, biztonságot és jólétet teremtve ezzel városaink valamennyi polgárának."

Rainhard Zug, Glinde polgármestere emlékeztetett, hogy Kaposvár és Glinde barátsága nem 25 évvel, hanem 45 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Somogy Táncegyüttes fellépett egy hozzájuk közeli faluban. A két város barátságának alapjait már ott letették, s évről-évre szorosabbá vált ez a ma is élő kapcsolat.


Mindkét polgármester megköszönte mindazoknak a munkáját, akik szívügyüknek tartották a magyar-német kapcsolat életben tartását és tartalommal való megtöltését, majd aláírásukkal megerősítették a két város közötti testvérvárosi kapcsolatot.

A glindei delegáció részt vesz a Rippl-Rónai Fesztiválon, valamint könyvadományt is hozott a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárnak. A felek a délután folyamán egyeztetnek arról, hogyan tudna Kaposvár és Glinde fiatalsága az eddigieknél is jobban együttműködni.

Címkék: testváros, Glinde, polgármester, Kaposvár, kultúra