Kaposvári regionális központtal működik április elsejétől a Pedagógiai Oktatási Központ a Kinizsi iskolában. A szervezet Somogy és Tolna pedagógiai munkáját segíti, felügyeli majd, valamint egyebek mellett szaktanácsadással, a pedagógus életpályamodell alakításával, tanulmányi versenyek szervezésével is segíti a pedagógusok munkáját.

"Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola igazgatója és Benczéné Csorba Margit, a Bárczi módszertani központ vezetője keresett meg azzal, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az oktatási központ Kaposváron legyen. Örömmel jelentem, hogy az új intézmény a Kinizsi iskola 3. emeletén, 150 négyzetméteren, bérleti díj fizetése nélkül fog működni április 1-jétől" - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője elmondta: 25 év kihagyás után öröm a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy egy komoly szakmai háttérrel rendelkező gárda fogja össze a megyei, régiós oktatásügyet.

"10-12 fővel indul a központ munkája, melynek révén egyebek között megelőzhető lesz az iskolából való korai lemorzsolódás is, így egyértelműen a gyerekek javát szolgálja az itt folyó munka" - tájékoztatott Stickel Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kaposvári tankerületének igazgatója

Címkék: Kinizsi, régió, központ, oktatás, kultúra