"Az egyetem is kicsi, de nagyon erős, Magyarország is kicsi, de még erősebb, önöknek ezt kell tudni végig vinni!" - mondta Repa Imre, a Kaposvári Egyetem általános rektorhelyettese a pénteki keresztféléves oklevélátadó ünnepségen.

A professzor arra kérte a frissen végzetteket, hogy ne adják fel küzdelemeiket, ne ijedjenek meg az akadályoktól, mert így vihetik sokra az életben. Diplomájuk azonban nemcsak saját akaratuknak, hanem a szülői áldozatvállalásnak is köszönhető: "Hatottak úgy a gyerekekre, hogy végülis diplomájuk legyen, nagyon-nagy áldozat és most ebben a pillanatban nagyon-nagy büszeség. Gratulálok Önöknek, a szülőknek ehhez és Önöké minden elismerésem!"

Az elmúlt hetekben a Kaposvári Egyetem négy karának 180 hallgatója tett sikeres záróvizsgát. Kétharmaduk oklevelet kapott, a többiek - nyelvvizsgájuk hiánya miatt - egy igazolást vehettek át. Ők a tanfolyamok és a diplomamentő program révén juthatnak majd diplomájukhoz.

A legjobb kaposvári hallgató elismerést Szerb András Bence kapta, aki vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakon végzett.


A kuratórium 2014-ben a Geszti Szilárd-díjat Torma Dorisznak ítélte, aki jelenleg regionális- és környezetgazdaságtan mesterszakos hallgató. Az elismerés névadója, a kampusz gazdaságtudományi karának egykori docense, 2010-ben egy tragikus lovasbalesetben hunyt el. Szülei, barátai és kollégái egy alapítványt hoztak létre emlékére, amely kiemelkedő hallgatókat támogat, már negyedik alkalommal. A díjra pályázók tanulmányi eredménye, tudományos diákköri tevékenysége, publikációi és közéleti tevékenysége dönt a 100 ezer forinttal járó ösztöndíj odaítéléséről.

Torma Dorisz, díjazott: "Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a tanár úr nevével fémjelzett díjat megnyerhettem, remélem, hogy méltó tudok lenni hozzá. Ez egyfajta elismerésül is szolgál számomra, hogy jó úton járok és remélem, hogy majd a doktori iskolában is hasonló eredményeket tudok elérni!"

A Geszti Szilárd Alapítvány működésében a család és a barátok mellett  nagy szerepet játszik a Kaposvári Egyetem, valamint a gazdaságtudományi kar vezetése is. A szervezet a következő években is támogatni fogja a tehetséges diákokat.

Címkék: Geszti Szilárd, oklevél, diploma, nyelvvizsga, ösztöndíj, egyetem, Kaposvár, kultúra