Kaposváron a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban Nemzet és irodalom kérdései a magyar romantikában a Hymnustól A hunok harcáig címmel Kovács Zoltán irodalomtörténész, a Kaposvári Egyetem Társadalom és Kultúratudományi Intézetének igazgatója tart előadást szerdán, az évforduló előestéjén.

Fonyódon a Kulturális Központban csütörtökön magyar zeneszerzők műveit bemutató komolyzenei hangversennyel, Marcaliban a Kulturális Korzóban ugyancsak aznap az elmúlt év kulturális eseményeiről készült fotó- és plakátkiállítással, valamint a Balatonnal kapcsolatos ismeretterjesztő előadással ünneplik a magyar kultúra napját.

Siófokon a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet könyvtárában csütörtökön az öt évvel ezelőtt elhunyt énekes, Cseh Tamás életművét ismerhetik meg az érdeklődők Hanák Gábornak, a Cseh Tamás Archívum vezetőjének kalauzolásával, a Kálmán Imre Kulturális Központban pedig Mozart, Schubert és Chopin műveiből játszik Érdi Tamás zongoraművész.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Címkék: napja, 2015, magyar, somogy megye, kultúra