Kicsi de barátságos. Új, mégis hagyományokkal rendelkezik. Ez a Kaposvári Egyetem. A campuson a hétvégén tartottak nyílt napot a középiskolások számára. A diákok csaknem 50 alapszak közül választhatnak. Az érdeklődők leginkább a régióból érkeztek, de volt, aki a határon túlról érdeklődőtt a campus képzéseiről.

Kicsi de barátságos. Új, mégis hagyományokkal rendelkezik. Ez a Kaposvári Egyetem, ahol már délelőtt nagy volt a nyüzsgés a regisztrációnál.

- A pénzügy-számvitel szak érdekelne a legjobban, van a családomban is ilyen végzettségű és szívesen kipróbálnám magam benne - mondta Takács Vivien.

- A művészeti kar érdekelne, a színművész képzés, hát igazából azért, mert közelebb van a lakóhelyemhez, mint Pest - árulta el Gásai Zsófia.

Volt, aki már most biztos volt abban, hogy a jövőben a Kaposvári Egyetemen szeretne tanulni. A leendő hallgatókat felvételi tanácsokkal is ellátták.

Lginkább a régióból érkeztek, de volt, aki a határon túlról érdeklődőtt a campus képzéseiről.
Leginkább a régióból érkeztek, de volt, aki a határon túlról érdeklődőtt a campus képzéseiről.

A diákok az agrár-és környezettudományi, a gazdasági, a művészeti és pedagógiai karon idén csaknem 50 alapképzés közül válaszhatnak. Sokan érdeklődtek a csecsemő és kisgyereknevelő szak iránt, amely alapképzésként szeptemberben indul először.

Kelemen János oktatási rektorhelyettes köszöntőjében elmondta: a céljuk, hogy a somogyi campust minél jobban megismerjék a fiatalok.

- A Kaposvári Egyetemre nem csak Somogy megyéből, hanem a régióból Baranya, Zala és Veszprém megyéből is érkeznek, illetve kisebb részben az ország egyéb területeiről is érkeznek hallgatók. Ezeken a nyílt napokon általában be szoktuk mutatni az egyetemet, a karairól részletes tájékoztatást kapnak, az induló szakokról, szakképzésekről, felsőoktatási szakképzésekről - mondta az intézmény oktatási rektorhelyettese, Kelemen János.

A másodéves színészhallgatók műsorral szórakoztatták a középiskolásokat. Február hetedikén ismét nyílt nappal várja az érdeklődőket a Kaposvári Egyetem.

Címkék: nyílt, nap, egyetem, kultúra