Vadonatúj, korszerű csoportszobákat és tornaszobát vehetnek birtokba január 5-én a kaposfüredi óvodások. A kaposvári önkormányzat által kezdeményezett, 100%-ban európai uniós támogatású projekt során közel 119,4 millió forintból korszerűsítették a kaposfüredi óvoda régi épületszárnyát, eszközbeszerzéseket hajtottak végre, illetve új, 288 négyzetméteres épületrészt építettek.

A „Nemzetőr Sori Központi Óvoda Kaposfüredi Tagóvoda Infrastrukturális fejlesztése” című projektnek (DDOP-3.1.2-12-2013-0004) köszönhetően felépült új épületrészben kialakítottak egy 25 gyermek fogadására alkalmas csoportszobát, egy tornaszobát, szertárt, a régi épület átalakításával egy korszerű melegítőkonyhát, fejlesztőszobát, gyermekelkülönítőt, nevelői,- és könyvtárszobát, személyzeti öltözőt vizesblokkal, teakonyhát a dolgozóknak, tagóvoda-vezetői irodát, valamint egy, a szülők fogadására alkalmas helyiséget. Az épülethez - melyen 2 db napkollektort helyeztek el - egy terasz is tartozik.

A régi, utcafronti épületrész felújítása sem maradt el: megújult a főhomlokzat, új főbejáratot alakítottak ki, folyosórendszerrel kötötték össze az új és a régebbi épületet, felújították a vizesblokkokat, nyílászárókat cseréltek és akadály-mentesítettek, sőt, szintén e program eszközbeszerzési forrásainak köszönhetően új fejlesztő eszközöket, játékokat és informatikai eszközöket vásároltak.

Befejeződtek az építési- és felújítási munkák a Tar Csatár Központi Óvoda Szentjakabi Tagóvodájában Kaposváron is. A műszaki átadás december 18-án rendben lezajlott, a kicsik a januártól már egy vadonatúj épületrészt is birtokba vehetnek. Az intézmény infrastrukturális fejlesztése az önkormányzat kezdeményezésére közel 119,6 millió forintos támogatásból valósult meg.  

Január 5-én birtokba vehetik a gyerekek a Tar Csatár Központi Óvoda Szentjakabi Tagóvodájának vadonatúj, emeletes épületét. Az óvoda évtizedeken keresztül több, eltérő időszakban létrehozott épületrész egymáshoz kapcsolásával működött.

A „Tar Csatár Központi Óvoda Szentjakabi Tagóvodájának infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt (DDOP-3.1.2-12-2013-0006) keretében a régi, 55 éves épületrészt lebontották, helyébe új épült. 25 gyermek fogadására alkalmas csoportszobát alakítottak ki, de új tornaszoba, szertár, fejlesztő-, egyben könyvtárszoba, is szolgálja majd a kicsik kényelmét. Gyermek elkülönítő és vizesblokk is létesült, valamint karbantartó műhely, és akadálymentes WC is kialakításra került. A projekt során az új helységek kialakításával valamint a meglévő, régebbi, utcafronti épületrész átalakításával 9 helység akadálymentesítése is megvalósult. A beruházás része – az eszközbeszerzés keretében - az udvar új játszótéri eszközökkel történő felszerelése is.

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Címkék: akadálymentes, Szentjakab, unió, felújít, Kaposfüred, óvoda, pályázat, kultúra