A program során Pécsi utca – Nádasdi utca – Nap utca – Hold utca - Csillag utca - Hajnal utca – Móricz Zs. utca által határolt területen belül 32 önkormányzati bérlakást újítottak fel. Megújultak a közterek is: több mint 1,2 kilométernyi járdát újítottak fel és 800 méteren új járdaszakaszt is építettek. Több mint 11 ezer négyzetméteren tették rendbe a zöldfelületet. A közbiztonság javítása érdekében pedig 3 térfigyelő kamerát is felszereltek.

null

A legkissebbeknek játszóudvar épült, valamint egy szolgáltató és közösségi ház, amely nemcsak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat új székhelye lesz, de számos programot is itt tartanak majd. Többek között a 0-4 éves korú gyermekek részére korai fejlesztési és szocializációs készségfejlesztő klubot, egyéni felzárkóztató tanulás-segítő és szabadidős programokat a 10-16 éves korosztály számára és lesznek környezetrendezési akciók, közösségfejlesztő és egészség-megőrző programok.

null

A ház ünnepélyes átadóján Kaposvár polgármestere úgy fogalmazott: fontos, hogy a munkából az itt élők is kivették a részüket. – Arra kérem őket, becsüljék meg ezt az értéket, amit kaptak. – hangsúlyozta Szita Károly. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerint olyan közösségi teret kaptak a várostól, ahol jó lesz majd összejönni és találkozni.

Kaposvár az európai uniós program részeként az ott élők segítségével tette rendbe a kaposszentjakabi városrészt. A helyieket bevonták a munkálatokba, és képzéseket is indítottak nekik.

null

A 685 millió forintos költségvetésű programban ez azért kiemelten fontos, mert ebben a városrészben él a legtöbb munkanélküli, s ha emellett ha ők maguk teszik rendbe a saját környezetüket, akkor talán jobban meg is becsülik kétkezi munkájuk eredményét.

Címkék: pécsi, nostru, utca, átadás, kultúra