Az elmúlt évad legsikeresebb előadása a Hyppolit a lakáj volt. A 28 előadásra több mint 11 ezren váltottak jegyet. Erre voltak a legtöbben kíváncsiak. A másik sikeres előadás a Király beszéde. Ezt idén nyáron is több fesztiválon játszák, de a jövő évadban is műsoron marad. Csakúgy, mint a Csúnya, a Bányavakság és a 12 dühös ember.

Ebben az évadban egyébként csaknem 5 százalékkal váltottak többen bérletet, mint az előző évben. És 13 százalékkal több előadást játszottak, azaz öszesen 292-ször gördült fel a függöny.

A színház igazgatója elégedett az idei évaddal. Sikeresnek értékelte az előadásokat is a mai évadzáró társulati ülésen. A nézőszámot azonban tovább szeretnék növelni.

- Nem lehet megnyugodni. A módját keressük annak, hogy hogyan lehet még több embert megszólítani. Még több érdekességet felmutatni vagy még inkább vonzóbbá tenni a színházunkat - mondta Rátóti Zoltán, a Csiky Gergely Színház igazgatója.

Ezért rengeteg kaposvári és somogyi rendezvényen is részt vesznek. Idén összesen 67 -szer mutatkoztak be a különböző városi eseményeken, fesztiválokon. A színház vezetése egyre fontosabbnak tartja a nyitást.

- Nekünk aktív résztvevőnek kell lennünk. Részben úgy, hogy az előadásainkat kivisszük a színház falain kívül. Megszólítjuk a nézőket. Ha ők nem tudnak jönni mert sokan nem tudnak jönni akkor példáulk a 111-et vittük a diákoknak a falvakba az egész megyét jártuk vele - tette hozzá Bérczes László, a Csiky Gergely Színház művészeti vezetője.

Csapó Virág 26 éve játszik a Csikyben. Most, a társulati ülésen azonban elköszönt kollégáitól, Kecskeméten játszik a következő évadban. Rajta kívül Grisnik Petra is elszerződött a színháztól.

Címkék: csiky, gergely, színház, kultúra