Az utolsó simításokat végzik a Vackor Tanya faházain. Az udvaron pedig már most is minden készen áll a gyerekek fogadására. Náluk például egész héten horgászati elméleti és gyakorlati oktatás lesz, mellette kirándulások és szabadidős programok.

Lovas tábort több helyen szerveznek. Az egyik legolcsóbb a kaposvári Korona Póni Klub. Itt már évek óta több turnusban várják a fiatalokat. A napi kétszeri lovagláson kívül kézműves foglalkozások és kirándulások is várják a fiatalokat, 25 ezer forintért.

Sporttáborokból idén sem lesz hiány. Szinte valamennyi szakág várja a gyerekeket. A fiatalok körében az egyik legnépszerűbb a kajaktábor. A Desedán már a tanév végétől megújult eszközparkkal, hét turnusban várják a gyerekeket.  

Mozogni amúgy a tánc és az operett táborban is lehet.  Az Együd Árpád Kulturális Központ az éneklést kedvelőket várja július első hetében. Az itt résztvevők elsősorban hangszeres tudást szerezhetnek és gyakorolhatják a klasszikus táncok, illetve a színpadi mozgás alapjait.

A város környékén, például Szennán a szokásos dudaiskolán kívül, Hömbölgő elnevezéssel napközis tábort is tartanak.

Egy felmérés szerint a szülők negyede kalandtábort választott gyermekének, míg 13-13 százalék sport-, vagy idegen nyelvi táborba küldi a lurkókat.

Azok a kaposvári szülők, akik nem tudják kifizetni a táborokat és megoldani a gyermekük elhelyezését, azok - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is a toponári iskolában megszervezett nyári napközis táborra számíthatnak. (június 30-tól augusztus 1-ig)

A gyerekek/szülők a héten jelezhetik igényüket az iskolájukban.

Címkék: napközi, olcsó, foglalkozás, étkezés, díj, drága, költség, tábor, ingyenes, kultúra