A fényképeket készítő Jutka Rano, zsidóként és így üldözöttként is érintett a témában. Ő egy holland családnál vészelte át a második világháborút.

A kiállítás díszvendége, a Páriszban élő Forrai Eszter volt, aki maga is túlélte a népirtást. Az idős költő azt mondta: "a fiatalságnak ki kell nyitni a lekét, szívét, hogy adjanak reményt a kirekesztetteknek, nehogy újra a holokauszt üsse fel a fejét a mai világban!"

A tárlat szervezője, Takács István szerint őszintén ki kell beszélni a történteket és szembe kell nézni a múltunkkal. Szerinte ez a kiállítás ebben is segíthet.

A kiállítás a Kaposvári Egyetem vészkorszakkal foglalkozó tematikus hetének a része. A tárlatról további részleteket jövő heti, Géniusz című magazinunkban láthatnak.


Jutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: TúlélőkJutka Rano: Túlélők
Jutka Rano: Túlélők
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Címkék: Jutka Rano, túlélő, holokauszt, roma, kultúra