Évek óta nem emelkedett a strandbelépők ára a siófoki strandokon, s nem lesz ez másképp 2014-ben sem. A Siófoki Nagystrand a Nyitott Balaton rendezvénysorozat keretében a megszokottnál két héttel korábban nyit, már május 1-jétől várja a vendégeket. – A belépőjegyek árának tavalyi szinten tartása egyben azt is jelenti, hogy minden tavaly nyújtott kedvezményt 2014-ben is biztosítanak.

Az Újhelyi strand 2014-ben is belépődíj fizetése nélkül látogatható – áll a Balaton-parti Kft. beszámolójában. Baráth István a társaság vezetője arról is tájékoztatta az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság tagjait, hogy a partvédő művek tisztítására áprilisban a teljes partszakaszon sor kerül. 

Ahogy a strandon, úgy a Galerius fürdőben sem emelkednek a belépő árak. A fürdőben ezzel egyidejűleg azon dolgoznak, hogy szolgáltatásaikat szélesítsék. Bővítették például étlapjukat, és az alagsori Szauna Oázis bárjának kínálatát. A Galeriusban a korábbi évek tapasztalatai alapján a nyári időszakban is megtartják kedvezményes belépőjegyeiket, a hétköznapi délelőtti és délutáni akciókat.

A Siófokra érkező turisták kulturált nyaralásának biztosítása az önkormányzat Városőrségének is ad majd feladatokat. A rendészeti szerv a rendőrséggel a korábbi évek gyakorlatát továbbfejlesztve kíván együttműködni, ezen túl a parkolás és a városban kiépített kamerarendszer folyamatos nyomon követése is a városőrök munkájának részét képezi.

Ezen kívül megduplázzák a lovasrendőröket, akciószolgálatot hoznak létre, valamint posztos rendőröket vezényelnek az utcákra az idei szezonban. Erről bővebben korábbi cikkünkben is olvashat.

Címkék: turizmus, siófok, 2014, kultúra