Országszerte több ezren vannak, akik sikeres államvizsgájukat követően azért nem szereztek még diplomát, mert hiányzik a nyelvvizsgájuk. Az ő számukra lehet megoldás a kormány által is támogatott Diplomamentő Program, amelyre a regisztrációt március 13-án nyitották meg.
 
A program keretein belül angol, német és francia nyelvből 120, 180 valamint 240 órás képzésekre lehet jelentkezni. A résztvevők a tanfolyamok végeztével államilag elismert, középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tehetnek 2015. december 31-ig.


Jelentkezni az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján elérhető OFATÁR rendszerben lehet. A regisztrálóknak lehetőségük nyílik arra, hogy előzetes igényfelmérésben vegyenek részt, amely után kiderül, hogy kinek, milyen nyelvből, milyen óraszámban, milyen intenzitással kellene részt venni a programban.

Az egyéneknek szóló pályázati felhívás az OFA weblapján fog megjelenni, ezután nyílik meg a lehetőség a rendszerben való pályázásra. Ennek várható időpontja április közepe.

Amennyiben a pályázó jogosulttá válik rá, a képzésben térítésmentesen vehet részt. A támogatás azonban a nyelvvizsga költségére nem terjed ki, kivéve a regisztrált álláskeresői státuszban lévőket, akiknek az első nyelvvizsga lehetősége támogatott.

Amennyiben nem sikerül az első nyelvvizsga, úgy még két alkalommal lehet próbálkozni a program végéig.
 
Ahhoz viszont, hogy a szervezők mindenhol el tudják indítani a képzéseket, a részvételi szándékot április 4-ig kell az OFATÁR rendszerben rögzíteni!
 
Amennyiben a regisztráció során kérdés vetődne fel, úgy azt a diplomamento(kukac)ofa.hu e-mail címen lehet feltenni.

Címkék: diploma, nyelvvizsga, képzés, mentő, program, kultúra