nyitott tanulási központ

A német nyelvet gyakorolja egy nagyobb csoport a kaposvári képzési irodában. Emellett angolt, informatikát és pénzügyi ismereteket is tanulhatnak az oktatáson résztvevők. Van aki azért van itt, hogy megkapja a diplomáját és van, aki azért hogy megkönnyítse elhelyezkedését.

Országosan 8 ezren, Kaposváron három hónap alatt csaknem 300-an jelentkeztek a tanfolyamokra. A helyszűke miatt azonban egyszerre csak néhány tíz embert tudnak képezni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy többeket a nyelvtanfolyam érdekel az elhelyezkedés miatt.

- A munkakörhöz, amit megpályáznak szükséges valamiféle nyelvismeret és mivel itt tanúsítványt kapnak a résztvevők, nagyon fontos számukra, illetve az informatikai ismeretek, amiről köztudott, hogy egy bizonyos korosztály kimaradt az oktatásából - árulta el a Nyitott Tanulási Központok Hálózata tanulásszervezője, Csimáné Varga Lívia.

Az irodát tavaly decemberben nyitották meg. Szita Károly polgármester akkor azt mondta, a központ nagy segítséget jelenthet a város egyik vállalásának teljesítésében.

- 2020-ig minden olyan kaposvári, aki munkával akarja önmagát és családját eltartani, munkából akar megélni és dolgozni szeretne az munkalehetõséghez tudjon jutni - mondta Szita Károly.

Az eddigi négy mellett rövidesen újabb tíz programot indítanak. Egyebek mellett tanácsokat adnak vállalkozás indításhoz, valamint nőknek az érvényesüléshez. A képzések ingyenesek és bárki jelentkezhet rájuk.

Címkék: tanulási, nyitott, képzés, központ, kaposvár, kultúra