Somogy 6 városának 7 iskolájában csaknem 1400 általános és középiskolás vett részt a Zrinyi Ilona országos verseny megyei fordulójában az elmúlt hónapokban. A gimnáziumi csapatkategória mind a négy évfolyamán a Táncsics Gimnázium tarolt.

táncsics matekverseny

A megyei legjobb matekosaival telt meg tegnap délelőtt a városháza díszterme. Évfolyamonként a legjobb 10 tanuló kapott elismerést, összesen 95 diákot jutalmaztak. Az egyéni elismerésék mellett csapat díjakat is kiosztottak. A gimnáziumi kategóriában, mind a négy évfolyamon a Táncsics lett a legjobb.

- Valószínűleg a múlt alapján is a legjobbak igyekeznek a Táncsicsba jönni és a tanárokat is kötelezi a múlt. De mindig is reálgimnázium volt, a legjobb gimnázium a megyében és talán a matematika terén így van most is, és hát az eredmény is ezt mutatja - mondta a Táncsics Mihály Gimnázium matematika tanára, Kubatov Antal.

A Táncsicsos diákok azt mondják: a jó eredményhez, jó tanárok is kellenek.

- Kubatov tanár úr módszere talán abban rejlik, hogy nemcsak elmondja nekünk a feladatok megoldásait, hanem hagyja, hogy sikerélményeink legyenek a feladatokban, hagy önálló gondolkodási időt a feladatokra és szerinte az a megoldás, amire az ember jön rá és nem elmondják neki, akkor sokkal tartósabban megmarad az ember fejében - árulta el Sándor Krisztián.

A megyei közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila kiemelte: ma több olyan betöltetlen állás van akár Kaposváron is, ami a természettudományokra épül. Ezért szükség van ezekre a fiatalokra.

- Mérnöknek könnyebben lehet bejutni az egyetemre, főiskolára és úgy próbálja kikényszeríteni a természettudományokra való átállását a felsőoktatásnak a kormány, a felsőfokú oktatásnak, hogy ott tandíjmentesség, ott mindenféle előnyök járnak - mondta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

A megyei verseny győztesei sokat nem pihenhetnek. Április közepén a kecskeméti országos döntőben ismét bizonyítaniuk kell.

Címkék: tarol, zrínyi, matek, táncsics, verseny, somogy, kultúra