Ma éjfélig lehet leadni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire a jelentkezéseket - figyelmeztet egyik írásában az MTI. A jelentkezéseket elsősorban a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani legkésőbb éjfélig. Ezt követően, február 23-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

A felvételizől akár a Kaposvári Egyetem vadonatúj szakára is jelentkezhetnek, ami a Kárpát-medencében is egyedülállónak és hiánypótlónak számít. A lovasképzés részleteiről az alábbi link alatt tudósítottunk részletesen.

Az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. korábbi tájékoztatása szerint az e-felvételi felülete mindenben segíti a kitöltőt, de nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól.

A kitöltéskor a jelentkező folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogy mikor, milyen adatokat kell megadnia, milyen teendői vannak, ugyanakkor a jelentkezőnek kell összegyűjtenie és beszkennelnie a feltöltendő eredményeit, dokumentumait, neki kell tájékozódnia a jelentkezés alapvető szabályairól, mindezek pedig hosszabb időt vehetnek igénybe, mint az e-felvételi tényleges elektronikus folyamata.

Aki a papíralapú jelentkezési lapot választja, annak a kitöltött és aláírt nyomtatványt legkésőbb február 15-én éjfélig kell postára adnia.

Címkék: lap, jelentkez, Egyetem, felsőoktatás, felvétel, kultúra, Kaposvár