templom 1.jpg


Új napkollektorokat szereltek fel a gyülekezeti ház tetejére. De belül is megújult a parókia. Kicserélték a nyílászárókat és a teljes fűtésrendszert korszerűsítették. A beruházás uniós forrásból valósult meg.

Ezen kívül az egyház és a hívek adományai is hozzájárultak a felújításhoz. Összesen 17 millió forintot fordítottak erre. A több mint ezer fős gyülekezet lekésze azt mondja: az elkészült helyiségekben több programot is tudnak egyszerre tartani.    

- Most az adventben éltük meg először, hogy 3 helyiségben is tudtunk egymás mellett alkalmakat tartani. Az énekkar a nagyteremben énekelt, az ifjúság hátul az ifjúsági teremben dolgozott. Mi pedig a férfi körrel itt a lelkészi hivatalban tudtunk találkozni - válaszolta Pongrácz Máté, evangeliksu lelkész

templom 3.jpg


A hálaadó istentiszteleten az evangelikus püspök arról beszélt: az emberi energiákat is meg kell újítani, csak így erősödhet a hit és a közösség.

- Nemcsak a kőolajszármazékok nem állnak végtelenül a rendelkezésünkre, nemcsak a szén készletek. Hanem azok az energiák sem, amelyek az emberi energiát jelentik - Szemerey János, evangelikus püspök.

Az esperes azt mondta: egyre több parókia újult meg az elmúlt években. Ez nagy öröm az egyház számára.   

- Beszélgetés, gyermek és ifjúsági különböző alkalmak, szeretet vendégség ez mind arra mutat, hogy a közösségformálás embertől-emberig és Istentől emberig, embertől Istenig nem történik meg egy családias légkörben akkor esélytelen az egyház a mai világban - Smidéliusz Zoltán, esperes, Somogy-Zalai Egyházmegye.

templom 4.jpg


Az ünnepi istentiszteleten Kaposvár polgármestere Szita Károly azt mondta: erősödő közösség a kaposvári. A mostani fejlesztés túlmutat önmagán.

- Nem a napkollektorokról szól, hanem a közösségről. Egy gyülekezeti házat ugyanis csak akkor van értelme fűteni ha ott rendszeresen találkoznak és gyakorolják hitüket a kaposvári evangeikusok - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Kaposvár polgármestere azt is hozzátette: az evangelikusok igazi közösséget építenek, amelynek ereje van a város életében.

Nézze meg videón is mindezt:

Címkék: avatás, evangélikus, szita, károly, egyház, kultúra