A megyei középiskolák közül egyedül a kaposvári Táncsics került a legjobb száz közé. A megyeközponti tankerületi igazgató szerint elszomorító az eredmény, és megvizsgálják, miként tudnának javítani a helyzeten.

Szívecskékbe írták bele tanáruk nevét a táncsicsos diákok. Ennyire szeretik. A tanulók szerint talán a jó tanár-diák kapcsolat miatt is tudnak jó eredményeket elérni. Biológiából például az országos tanulmányi versenyen a nyolcadik helyen végeztek.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy ebbe az iskolába járhatok. A tanárok hihetetlenül elkötelezettek arra nézve, hogy a diákok a legjobbat hozzák ki magukból és persze mi is mindent megteszünk azért, hogy a legjobb tudásunk szerint tanuljunk - Bencs Fruzsina, diák, Táncsics Mihály Gimnázium.

Somogyból egyedül a Táncsics-gimnázium került be az ország legjobb 100 középiskolája közé. Az intézmény a középmezőnyben, a 44. helyen szerepel.

- Azért küldik a gyermekeiket, mert azt akarják, hogy tanuljanak, eredményeket érjenek el. A tanítványainknak a döntőtöbbsége pedig ezért is jön ide, tehát ők a tudást értéknek tekintik és hajlandók dolgozni azért, hogy jó eredményeket érjenek el hozzá - Reőthy Ferenc, igazgató, Táncsics Mihály Gimnázium.

A 20 két tannyelvű iskola rangsorában is szerepel egy somogyi intézmény. A siófoki Perczel Mór Gimnázium a 11. helyen végzett. A kaposvári Gépipari iskolának is oka van a büszkeségre. A közlekedési ismeretek szakmai versenyében négy iskolával közösen a hatodik helyen végzett.

A megyék közötti rangsorban viszont rosszul állnak a somogyi intézmények. Nógrád megye előtt Somogy az utolsó előtti helyen szerepel.

A megyeközponti tankerületi igazgató kritikusnak nevezte az eredményt.

- Nyilván meg kell néznünk, hogy mi az oka annak, hogy az országos szakmai és egyéb tanulmányi versenyeken miért nem vettünk, miért nem tudtunk részt venni olyan számban illetve miért nem vettek részt intézmények, tehát itt különösen a tehetséggondozás kérdése kerül előtérbe - Stickel Péter, megyeközponti tankerületi igazgató, KLIK.

Stickel Péter azt mondta összehívja kollégáit, és megoldást keresnek majd arra, hogy Somogy megye a jövőben előkelőbb helyen végezzen.

Nézze meg videónkat is:

Címkék: előtti, helyen, somogyi, utolsó, iskolák, kultúra