Közép-Európa legnagyobb Utolsó vacsora festményét készíti egy kaposvári művész. Mester Béla a jutai templomban festi az 5-ször 5 méteres képet. Már a vászon beszerzése sem volt egyszerű feladat, Milánóból kellett rendelnie. A témában minden szakirodalmat elolvasott, hogy minél jobban vissza tudja adni, ahogy Jézus utoljára találkozik tanítványaival. A gigafestmény egyébként karácsonykor már a budapesti Szent Kereszt Templomot díszíti.     

4 hónapja dolgozik eddigi legnagyobb művén Mester Béla. Az 5x5 méteres vászon csak itt a templomi műteremben fért el. Azt mondja: rengeteget olvasott a témával kapcsolatban és több tucat vázlatot is készített, hogy minden alak tökéletes legyen.

A vásznat nem is tudta megvenni Magyarországon. Milánóból rendelte. Az alkotáshoz már több száz tubus festéket elhasznált és több százszor megmászta ezt a létrát, mégsem fáradt el. Azt mondja: ez lesz Közép-Európa legnagyobb Utolsó vacsora festménye.  

- Egyetlen egy vászonképet tudok Veronese-ét, akié ennél nagyobb. A többi ami ennél nagyobb Utolsó vacsora, az mind freskó - árulta el Mester Béla, festőművész.

A helyi plébános örömmel fogadta be a művészt a jutai templomba. Ő is egyre jobban szereti a festmény.  

Az óriásfestmény karácsonytól már a budapesti Szent Kereszt Templom falát díszíti. Mester Béla azonban ezután sem pihenhet sokat, mert az újabb megrendelése még ennél is nagyobb lesz.

Nézze meg videónkat:

Címkék: giga, készül, somogyban, festmény, vacsora, utolsó, kultúra