1.jpg


A labort már felszerelték, elkészültek a beépített bútorok és az elszívófülke is. A laboratórium megfelelő használatához tananyag is készült, méghozzá helyi pedagógusok közreműködésével. A korszerű laboratóriumi gyakorlatok levezetésére tanár képeztek ki a városban.

2.jpg


A csütörtöki, első kémiaórán és a kísérletezésben részt vett Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila megyei közgyűlési elnök is. Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a város azért az 5000 diákért vágott bele a 300 milliós fejlesztésbe, akik magas színvonalú oktatást és hatékony képzést kaphatnak ebben a laborban. A helyiségeket korszerű számítógépekkel, interaktív táblákkal szerelték fel. Emellett 190-féle olyan oktatási kellékkel dolgozhatnak, amelyek elengedhetetlenek a szemléletes oktatásához, valamint 110-féle egyéb műszer segíti a labormunkát, így többek között digitális hőmérők, időjárás-előrejelző állomás, tanulói mikroszkópok.

A kaposvári önkormányzat 2010 nyarán nyújtotta be pályázatát a TÁMOP 3.1.3-10/2-2010-0012 azonosító számú, „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” címmel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A pályázatot pozitívan bírálták el, és 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Címkék: egyedülálló, 2013, táncsics, laboratórium, avatás, kultúra