__d400.jpg


Már a délelőtt folyamán is rengetegen indultak útnak, hogy felkeressék szeretett hozzátartozóik sírját és méltóképpen megmelékezzenek elhunytaikról. A  temetők környékén már most beállt a forgalom, parkolóhelyet szinte lehetetlen találni, így aki teheti jobban jár ha más közlekedési formát választ.

Délután tovább nőt a temetők látogatottsága, hiszen folyamatosan érkeznek az emberek. Sokan az esti órákra hagyják a megemlékezést. A helyszínen vannak a polgárőség és a rendőrség munkatársai is, akik folyamatosan terelik a megemlékezők tömegét.

__d401.jpg


A buszok ma munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. Aki mégis valamelyik helyijáratos busszal indulna útnak, az számoljon a megnövekedett forgalommal.

Az ünnepek alatt, a fokozódott forgalom miatt érdemes jobban figyelni. Emellett sajnálatos tény, hogy még mindig vannak, akik az ünnepet sem tisztelve megpróbálják meglopni embertársaikat, és kihasználják pillanatnyi figyelmetlenségüket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az állampolgárok biztonsága érdekében, közreműködésüket kérve a korábbi évekhez hasonló módon törekszik arra, hogy a kegyelet és emlékezés ünnepét semmilyen törvénysértés ne zavarhassa meg. Ezért kérik, hogy a közlekedők fokozottabban ügyeljenek a parkolási és a forgalmi rend betartására.

Címkék: temetőknél, ezren, több, 2013, kultúra